27.Лип.2023

Шановні батьки! Інформуємо вас, що серед дитячого населення міста віком до 5 років фіксується ріст захворювання на вірус Коксакі. Вірус Коксакі – хвороба, що вражає ротову порожнину, кисті рук та ступні. Через це у захворювання є й інша назва: синдром “рука-нога-рот”. Хворіють ним переважно діти до 5-ти років, проте трапляються випадки інфікування і дорослих. Вперше … Продовжити читання “Що необхідно знати батькам про вірус Коксакі?”

Детальніше
25.Лип.2022

Це першочергові рятівні дії, які потрібно зробити при аварії, нещасному випадку чи хворобі до прибуття медичних працівників. Інколи від цього залежить не тільки стан здоров’я, але й життя потерпілого. Скалка (скіпка або дрібна колючка, що застрягла в шкірі) Її видаляють голкою (булавкою) і пінцетом. Перед видаленням уражену ділянку шкіри необхідно обробити знезаражувальним або спиртовим розчином … Продовжити читання “Перша домедична допомога”

Детальніше
25.Чер.2022

Порада 1. З усіх питань щодо здоров’я вашої дитини слід звертатися до лікаря-педіатра, який призначає лікування або при необхідності направляє дитину на обстеження до інших лікарів-фахівців. В особливих випадках, щоб не було затримки термінів початку лікування, при появі перших характерних ознак захворювань рекомендується відразу звертатися до фахівця в даній галузі медицини.   Порада 2. Якщо … Продовжити читання “10 порад від медичної сестри”

Детальніше
26.Січ.2022

Щоб привчити дитину до здорового харчування та показати, що здорова їжа – це смачно та корисно, радимо батькам дотримуватись таких рекомендацій: регулярний прийом їжі; включіть у раціон складні вуглеводи, вони допоможуть стабілізувати рівень цукру в крові й зменшать потяг до солодощів; використовуйте білок та клітковину. Вони знижують IG (глікемічний індекс) продуктів, запобігають стрибкам цукру в крові … Продовжити читання “Як привчити дитину до здорового харчування?”

Детальніше
26.Січ.2022

    За допомогою нового кухонного обладнання дітям організовується здорове і збалансоване харчування.     Пароконвектомат об’єднує в собі 3 режими приготування їжі: конвекцію (обдування гарячим повітрям), приготування на пару і комбінований режим До основних переваг пароконвектомату відносять такі: ➤ час приготування продуктів скорочується на 20-50 % в порівнянні зі стандартною кухонною технікою; ➤ втрати … Продовжити читання “Страви, приготовлені в пароконвектоматі”

Детальніше
error: Content is protected !!